Glutenvrij Hoofdgerecht Lactose vrij Lunch Recepten Salades

Gierstsalade met gegrilde groenten

gierstsalade met gegrilde groenten

Gierstsalade neem ik graag mee als lunch, perfect voor een lange dag werken. Benieuwd waarom ik zo gek ben op deze graansoort?

Als lunch eet ik graag een gezonde salade, zodat ik gedurende dag voldoende groenten binnen krijg. Om mijn salade wat meer body te geven, gebruik ik vaak verschillende soorten granen of bonen. Eén van de graansoorten waar ik erg gek op ben is gierst. Zo ook in deze gierstsalade.

gierstsalade met gegrilde groenten

Wat is gierst?

Gierst is een graansoort, maar bevat geen gluten. Qua structuur en smaak vind ik gierst heel erg lijken op couscous. Gierst is erg gezond, zo bevat het o.a. magnesium, fosfor en antioxidanten. Gierst kun je kopen in de natuurwinkel of bij Holland & Barrett en kost ongeveer 2 euro per 500 gram.

Gierstsalade met gegrilde groenten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 50-75 gram gierst per persoon
  • Een handje cherrytomaten
  • 1/3 courgette
  • Verse kruiden:  een paar takjes tijm en peterselie
  • 1/2 Citroen
  • Een scheutje olijfolie

Aan de slag

1. Kook de gierst volgens de instructie op de verpakking.
2. Snij de courgette in plakken en gril deze aan beide kanten een paar minuten.
3. Laat de gierst afkoelen of spoel de gierst af met koud water. Hak de kruiden fijn, snij de cherrytomaten en meng dit met de gierst.
4. Voeg voor de smaak wat citroensap, olijfolie, peper en zout toe.

Enjoy your salad!

Geef een reactie