Glutenvrij Lactose vrij Lunch Ontbijt Recepten

Havermout crackers met sesamzaadjes

Havermout crackers met sesamzaadjes en pompoenpitten

Deze havermout crackers met sesamzaadjes zitten boordevol gezonde voedingstoffen en haal je gewoon uit de supermarkt!

Benieuwd hoe makkelijk jij deze havermout crackers met sesamzaadjes kunt maken?

Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig en je hebt binnen een halfuur deze gezonde crackers op je ontbijt tafel staan. Ik beleg ze graag met avocado, ei of kaas.

Havermout crackers met sesamzaadjes en pompoenpitten
Havermout crackers met sesamzaadjes en pompoenpitten

 

Ingrediënten (4 crackers)

  • 8 eetlepels Havermout
  • 1 eetlepel Sesamzaadjes
  • 1 eetlepel Pompoenpitten
  • Een scheutje Water
  • Zout

Aan de slag

Meng alles door elkaar heen en laat het 5 minuten staan, zodat de havermout het vocht goed kan opnemen. Zorg dat de oven intussen op ongeveer 150 graden warm wordt. Verdeel het beslag op de bakplaat met een laagje bakpapier. Ik maak graag rondjes, maar je kunt ook andere figuurtjes maken of één grote cracker en deze later breken. Doe de crackers zo’n 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen, zodat ze iets knapperiger worden.

Tip: door een lepel nat te maken met water, kun je met de achterkant van een lepel de crackers mooi plat drukken en gelijkmatig verdelen. Hoe platter de cracker, hoe knapperiger.

Gek op havermout? Probeer dan ook:

 

 

3 thoughts on “Havermout crackers met sesamzaadjes”

Geef een reactie