Glutenvrij Hoofdgerecht Lactose vrij Lunch Recepten Soep

Sushi zonder rijst met zalm en avocado

Sushi zonder rijst met zalm en avocado

Hou je van Sushi? Goed nieuws: zeewier is de plant die de meeste mineralen bevat. Mijn versie: Sushi zonder rijst met zalm en avocado!

Ik ben gek op sushi! Het is ook nog eens super gezond, want zeewier bevat onwijs veel mineralen. Als een lekker lichte maaltijd maakte ik sushi zonder rijst. Super lekker!

Waarom sushi zonder rijst?
1. Je kunt er meer van eten
2. Het is sneller klaar
3. Sushirijst is een witte rijstsoort.Witte rijst wordt omgezet in snelle suikers, hierdoor je weer snel honger krijgt. 

Sushi zonder rijst
Sushi zonder rijst met zalm en avocado

Ingrediënten (4 sushirollen á twee personen)

  • 4 (Nori) Zeewiervellen
  • 1 avocado
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 wortel
  • 1/3 komkommer
  • 50 gram sperziebonen
  • Klein beetje water

Uit de keuken

  • 1 kookpan
  • Sushimatje

Aan de slag

Snij de sperziebonen doormidden en wortels in kleine dunne reepjes. Kook de sperziebonen en wortels zo’n 5 minuten, tot dat ze beetgaar zijn. Snij de komkommer en Avocado in reepjes. Op het sushimatje leg je het Nori vel. Maak het Nori vel vochtig met een paar druppels water. Leg de ingrediënten in een dunne lijn op het Nori vel, zodat je het Nori vel mooi over de ingrediënten heen kunt slaan en kunt oprollen. Rol de ingrediënten in het Nori vel. Laat deze nog even staan, zodat het Nori vel wat zachter wordt.

2 thoughts on “Sushi zonder rijst met zalm en avocado”

Geef een reactie