Food Haarlem Proefjes

Leer waterkefir maken | Workshop Juice Your Flora

Leer waterkefir maken | Workshop Juice Your Flora

Waterkefir is hip, gezond en heel eenvoudig om zelf te maken. Samen met Angie van Yogaatielekker organiseer ik deze workshop en sluiten we af met een yogales. In de yogales ligt de focus op het stimuleren van de darmen om het detoxproces te ondersteunen. Je leert hoe je zelf waterkefir maakt en je krijgt een starterskit mee naar huis.

Waarom organiseren wij deze workshop over waterkefir?

Yoga en gezonde voeding hebben om mij beide een positieve werking. Ik zit lekkerder in mijn vel, kan beter omgaan met stress en heb meer energie. Vanaf jongs af aan maakte mijn moeder al kombucha en waterkefir. Je zou kunnen zeggen dat dit mij met de paplepel is ingegoten. Waterkefir is een drankje waar je darmen spontaan van gaan juichen. Het zit vol probiotica, vitamines en mineralen. Ik loop al een tijdje met het idee rond om samen met Angie van Yogaatielekker een workshop te organiseren. Ik vind het leuk en spannend, want dit is onze eerste workshop samen.

Leer waterkefir maken | Workshop Juice Your Flora
Leer waterkefir maken | Workshop Juice Your Flora

Wat kun je verwachten van deze workshop Juice Your Flora?

We starten met een lesje fermenteren. Ik laat je verschillende combinaties proeven die je zelf kunt maken. Daarna gaan we zelf aan de slag met onze eigen waterkefir brouwerij. In de yogales ligt de focus op het stimuleren van de darmen om het detoxproces te ondersteunen. Aan het einde van de workshop krijg je een starterskit mee naar huis. Als je namelijk eenmaal de basis (kefir) hebt, dan kun je steeds weer een nieuwe fermentatie maken.

Alles op een rijtje:

– Je leert hoe je thuis zelf waterkefir drank kunt maken (dit is makkelijker dan je denkt).
– Proeft meerdere combinaties die jezelf kunt maken.
– Je krijgt een starterskit voor thuis.
– Een fijne yogales waar ontspanning en stimulatie van het detoxproces centraal liggen.
– Meer kennis over yogaposes die je kan gebruiken voor meer vriendelijkheid voor je darmen.
– Een super toffe middag met inspiratie, nieuwe weetjes en gezelligheid.

Yoga-Yogaatielekker

Wat is waterkefir?

Waterkefir is een gefermenteerde drank vol met nuttige bacteriën. De smaak is vergelijkbaar met een licht zoet-zure limonade met een beetje koolzuur. De basis van waterkefir is water, suiker, fruit en een SCOBY. Dit is een cultuur van bacteriën & gisten. Naast alle basisbenodigdheden, krijg je ook dus ook zo’n SCOBY mee naar huis.De gunstige bacteriën en gisten die aanwezig zijn in de SCOBY zetten de suiker om in een reeks van gunstige zuren en het voegen daarmee fijne micro-organismen, mineralen, vitaminen en voedingsenzymen toe.

Praktische informatie

Wanneer: zaterdag 25 mei, 14:00 tot 16:30

EARLY bird €39,- t/m 20 mei.
Last minute bird €45,-

Locatie Studio 44
Burgwal 44 Haarlem

Wanna join? Mail: info@yogaatielekker.nl
Naam + 06 + eventuele blessures

Geef een reactie