Mexicaanse taco’s met gehakt en guacamole (zelfgemaakt!) vind ik echt om te smullen! Ben jij gek op Mexicaans eten? ¡buen provecho!
Ik ben gek op Mexicaans eten! En al helemaal op zelfgemaakte guacamole. In deze taco komt dit allebei terug, super lekker dus!
Ingrediënten Mexicaanse Taco’s met gehakt en guacamole (2 personen)
- 6 taco’s
- 200 gram gehakt
- 1 paprika
- 6 blaadjes sla
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Tomatenpuree (1 klein blikje)
- 1/4 glaswater
- Chilipoeder (mespuntje)
- Komijnpoeder (mespuntje)
- Paprikapoeder (mespuntje)
- Snufje zout
- Zelfgemaakte Guacamole
Uit de keuken
- Optioneel: Oven (voor de taco’s)
- 1 bakpan
Aan de slag
Snij de ui en fruit deze even kort in te pan op niet al te hoog vuur. Als de uitjes beginnen te glanzen, voeg je het gehakt erbij. Snij ondertussen de paprika en het teentje knoflook. Voeg deze aan het gehakt toe en laat deze een paar minuten meebakken. Voeg de kruiden en het zout toe. Bak deze even een minuutje mee, zodat de smaak goed loskomt. Als laatste voeg je de tomatenpuree toe en een 1/4 glaswater. Laat de saus minimaal 10 minuten pruttelen. Warm in de tussen tijd de taco’s op volgens de instructie op de verpakking.
1 thought on “Mexicaanse Taco’s met gehakt en guacamole”