Glutenvrij Hoofdgerecht Recepten Salades

Traditionele asperges zonder ham

Traditionele asperges zonder ham

Iedereen kent asperges met ei en ham. Ik heb een variant gemaakt met een zelfgemaakte eiersalade en bieslook. Oftewel: traditionele asperges zonder ham

Aspergeseizoen

In Nederland start het aspergeseizoen traditioneel op de tweede donderdag van april. Het aspergeseizoen in Nederland is kort. Asperges beginnen in lente op te komen. Aspergetelers oogsten in Nederland tot eind juni.

Asperges gezond

Asperges zijn erg gezond, want deze groenten bevatten veel vitamines en mineralen. Asperges bevatten kalium, calcium, magnesium, ijzer, koper en zink. In asperges zitten veel vitamine b, zeker in de kopjes. Deze vitamine spelen een rol bij de stofwisseling, helpen energie vrij te maken van voeding en hebben een positieve werking bij vermoeidheid.

Er zijn verschillende soorten asperges. In de groene asperges zitten de meeste vitamine c. Wil je een gerecht maken met groene asperges? Probeer dan risotto met groene asperges.

Traditionele asperges zonder ham
Traditionele asperges zonder ham


Recept asperges zonder ham

Ingrediënten (2 personen)

  • 400 à 500 gram asperges
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Bieslook
  • Zout

Uit de keuken

  • Twee kookpannen

Aan de slag

Leg de asperges eerst minstens een halfuur in een laagje water, zodat ze sappiger worden. Kook ondertussen de eieren tot dat ze hard gekookt zijn (10 minuten). Vul de pan met eieren met koud water, zodat het schilletje makkelijker los komt en de eieren alvast kunnen afkoelen. Prak de eieren met een vork en voeg de mayonaise, yoghurt, bieslook en een snufje zout toe. Kook de asperges vervolgens beetgaar en serveer met de eiersalade.

Tip: Je kunt iets meer eiersalade maken, dan heb je de volgende dag iets lekkers op brood!

1 thought on “Traditionele asperges zonder ham”

Geef een reactie