Glutenvrij Hoofdgerecht Lactose vrij Recepten Salades Uncategorized

Rijstpapier loempia met noedels en koriander

Rijstpapier loempia met noedels en koriander

Deze gezonde rijstpapier loempia is een kleurrijk feest op tafel. Zoals het hoort bij een loempia: lekker met chili saus!

Het voordeel van deze loempia is dat je deze rijstpapier loempia niet hoeft te frituren. Ik doe in deze loempia lekker veel groenten, dus het is ook nog eens een super gezonde maaltijd! 

Loempia van rijstvellen

Loempia van rijstvellen zijn gemaakt van rijstmeel, water en zout. Je kunt rijstpapier kopen in de Aziatische winkels en kost rond €2,50 voor 100 stuks. Je kunt eindeloos variëren met de vullinf.

Vietnamese loempia vulling

Voor de vulling in deze Vietnamese loempia gebruik ik naast groenten, glasnoedels en koriander. Dit geeft net een extra Aziatisch tintje aan de loempia en zorgt daarnaast voor een lekkere smaakt.

Recept loempia rijstpapier

Ik maak graag rijstpapier loempia’s, omdat ze super kleurrijk zijn door de verschillende de groenten die je erin kunt doen. Daarbij kennen veel mensen het nog niet, dus is het een verrassing op tafel als je gasten hebt eten. Naast deze vegetarische loempia’s, maak ik ook graag een rijstpapier loempia met zalm.

Rijstpapier loempia met noedels en koriander
Rijstpapier loempia met noedels en koriander

Ingrediënten (12 stuks)

  • 12 rijstpapier loempia vellen (te koop bij de Aziatische winkel)
  • 50 gram glasnoedels 
  • wortels
  • 24 sperziebonen
  • 1/3 komkommer
  • Een paar takjes koriander

Om in te dippen

  • Chili saus

Aan de slag
Snij alle groenten die je wilt gebruiken in kleine reepjes. Ik heb sperziebonen en wortels gebruikt. Deze heb eerst een aantal minuten gekookt.

Vul een bak met heet water. Week een vel rijstpapier 10 seconden in het warme water. Leg het rijstpapier op een vochtige plank of gebruik een vochtige theedoek, zodat het rijstpapier niet blijft plakken. Je kunt nu de loempia vullen met bijvoorbeeld een stukje wortel, twee sperzieboontjes, een beetje noedels en paar blaadjes koriander.

Het rollen van deze loempia lijkt een beetje op het rollen van sushi.  De vulling leg je minimaal 5 centimeter van de rand af en je zorgt dat de hoeken vrij blijven, zodat je deze kunt omslaan. Rol het rijstpapier strak om de vulling en vouw dan de zijkanten naar binnen zodat daar geen vulling meer uit kan komen. Een paar keer oefenen en je hebt het zo onder de knie!

2 thoughts on “Rijstpapier loempia met noedels en koriander”

Geef een reactie