Glutenvrij Lactose vrij Ontbijt Recepten Smoothies & meer

Smoothie met kiwi en druiven

smoothie met kiwi en druiven

Groene smoothies zijn gezond, deze smoothie (niet bestaande uit groenten) is echt lekker! Probeer deze (nog steeds gezonde) smoothie met kiwi en druiven!

Groene smoothies zijn super gezond en helemaal hip. Voor een groene smoothie wordt aangeraden dat hij voor 2/3 uit groente bestaat.Ik maak ze met spinazie, boerenkool, bleekselderij etc. Of ik deze groene smoothie nou echt heel lekker vind…nee, niet altijd. Het geeft vooral een gezond gevoel. Daarom maak ik soms ook een smoothie die alleen uit fruit bestaat! Love it!

Zowel druiven en kiwi bevatten vitamine C en B. Dit is goed voor de weerstand en helpt o.a. bij de gezondheid van haar, ogen en de huid. Kiwi bevatten ook veel vezels en dit is goed voor de spijsvertering. De combinatie van druiven en kiwi is heel lekker, dus zeker het proberen waard!

smoothie met kiwi en druiven
smoothie met kiwi en druiven

Ingrediënten (1 glas)

  • 1 kiwi
  • 2 handjes druiven
  • Optioneel: een scheutje water

Uit de keuken

  • een sapcentrifuge

Aan de slag

Haal de kiwi en druiven door de sapcentrifuge. Het is lekker als je smoothie wat kouder is als kamertemperatuur. Zet om die reden het fruit een uurtje van te voren in de koelkast of voeg een ijsblokje toe. Geniet van een heerlijke smoothie met kiwi en druiven.

 

Geef een reactie