Glutenvrij Hoofdgerecht Lactose vrij Lunch Recepten Vlees

Spaanse tortilla met chorizo

Spaanse tortilla met chorizo

Traditionele Spaanse tortilla bestaat uit slechts 3 ingrediënten: eieren, aardappels en ui. Ik ben gek op Spaanse tortilla met chorizo!

Ik heb een tijdje in Madrid gewoond en daar werd veel tortilla gegeten. Op school was het best verkochte broodje, een baguette met tortilla. Ik ben er ook gek op! Lekker voor tapas, op brood of met een salade!

Spaanse tortilla met chorizo
Spaanse tortilla met chorizo


Traditionele Spaanse tortilla bestaat uit slechts 3 ingrediënten: eieren, aardappels en ui. Ik heb hier nog een aantal ingrediënten aan toegevoegd. Je kunt hier heel makkelijk mee variëren. Wat vind jij lekker? Ik heb in deze tortilla gekozen om ook chorizo en paprika te gebruiken.

Opzoek naar nog meer lekkere tapas? Maak bijvoorbeeld bruschetta met tomaat en ui of bladerdeeg hapjes met chorizo.

Recept Spaanse tortilla met chorizo

(2 personen)

  • 4 eieren (reken per persoon 2 eieren)
  • 300-400 gram aardappels
  • 100 gram chorizo worst
  • 1 grote ui
  • 1 paprika
  • Kruiden: paprikapoeder, peper & zout

Uit de keuken

  • Bakpan
  • Kookpan

Aan de slag

Schil de aardappels en snij deze in dunne plakjes. Kook de aardappels ongeveer 5 minuten. Bak de aardappels hierna 5 minuten, zodat ze licht krokant worden. Snij een ui in ringen, de paprika in reepjes en de chorizo in blokjes en voeg dit aan de aardappels toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee. Voeg op het laatste moment de kruiden toe en bak alles nog even een minuutje, zodat de smaken van de kruiden goed vrij komen. Voeg de eieren eraan toe, zodra de eieren gestold zijn, kun je de tortilla omdraaien.

Spaanse tortilla bakken

Handige tips
1. Gebruik een deksel op de pan, zodat het ei sneller stolt en minder snel aanbrand aan de onderkant.

2. Om ervoor te zorgen dat je tortilla heel blijft tijdens het omdraaien: Leg een bord of een plank op de pan en draai de pan om. Je kunt dan heel makkelijk de tortilla terug schuiven in de pan, zonder dat de tortilla breekt.

3 thoughts on “Spaanse tortilla met chorizo”

Geef een reactie