Glutenvrij Hoofdgerecht Lunch Recepten Salades

Linzensalade met feta en tomaat

Linzensalade met feta en tomaat

Wil je makkelijk en gezond eten? Kies dan voor een gerecht met linzen!

Linzen wordt in India veel verwerkt in gerechten, zoals in deze Indiase curry soep. Toen ik zelf in India was, heb ik verzot gegeten aan Indiase curry. Vroeger trokken de hippies naar India, maakte daar kennis met deze peulvrucht en namen de gerechten mee terug. Ik hou het vandaag op een ”Nederlandse” variant, want dit gerecht is alles behalve Indiaas.

Wat zijn linzen?

Linzen is geen groenten, maar een peulvrucht. Een peulvrucht zijn de zaden en de omhulsels van de zaden. Linzen zitten vol ijzer, vezels, eiwitten en geven snel een verzadigd gevoel.

Ander voordeel: de teelt en productie heeft een relatief lage klimaatbelasting.

Waar kun je linzen kopen?

Linzen kun je kopen in blik of gedroogd. Linzen zijn verkrijgbaar in de supermarkt of in de biologische winkel. Gedroogd kosten biologische linzen ongeveer €2 per 500 gram en voor 400 gram biologische linzen in blik, betaal je ongeveer €1,50. Je kunt beter gedroogd linzen zelf koken, omdat er dan geen toevoegingen in zitten. Wel moeten gedroogde linzen zo’n 20-30 minuten koken. Om die reden heb ik deze keer gekozen voor linzen uit blik.

Linzensalade met feta en tomaat
Linzensalade met feta en tomaat

 

Recept linzensalade

Ingrediënten (2 personen)

  • 400 gram linzen (ik heb dus uit blik gebruikt, als je meer tijd hebt, zou ik kiezen voor gedroogde linzen)
  • 2 tomaten of een bakje cherry tomaatjes
  • halve komkommer
  • 1 lente ui
  • 100 gram blokjes feta of witte kaas
  • scheutje olijfolie
  • scheutje azijn

Aan de slag

Snij de tomaat, komkommer en lente ui in stukjes. Gebruik je linzen uit blik? Spoel deze dan eerst goed af en laat ze even uitlopen. Kook jezelf de linzen? Volg dan de instructie op de verpakking. Meng de linzen met de groenten en de feta. Als dressing gebruik ik azijn en olijfolie.

Geniet van je linzensalade met feta en tomaat!

3 thoughts on “Linzensalade met feta en tomaat”

Geef een reactie