Lactose vrij Ontbijt Recepten Smoothies & meer

Vegan bananenmilkshake met pindakaas en stukjes pinda’s

Vegan bananenmilkshake met pindakaas en stukjes pinda's

Dit is mijn nieuwe craving: een vegan bananenmilkshake met pindakaas en stukjes pinda’s. Helemaal plantaardig en zo lekker!

Pindakaas door een bananenmilkshake, ja het is echt heaven! Laatst probeerde ik voor het eerst vegan Ben & Jerry’s ijs in de smaak Oreo peanut butter. Dit vond ik zo lekker, helaas is zo niet gezond. Voor je idee: 1 bakje bevat meer dan 1450 calorieën. Ik ging op zoek naar meer recepten met pindakaas en zo kwam ik op het idee voor deze pindakaas bananenmilkshake.

Gezonde bananenmilkshake

Van deze gezonde bananenmilkshake kun je zonder schuldgevoel genieten. Deze vegan milkshake vind ik ook ideaal voor het sporten. Door de banaan zit er voldoende snelle energie in. Met een lepel pindakaas hou ik langer een verzadigd gevoel, hierdoor ik alles uit mijn workout kan halen. Volgens het Voedingscentrum hebben pinda’s ook nog andere voordelen: ”Het eten van ongezouten noten waaronder pinda’s verlaagt het LDL-cholesterol en verkleint de kans op hartziekten”. Dat is helemaal mooi meegenomen. Kom maar op met die gezonde bananenmilkshake!

Vegan bananenmilkshake met pindakaas en stukjes pinda's
Vegan bananenmilkshake met pindakaas

Recept vegan bananenmilkshake met pindakaas

voor 1 vegan milkshake

Ingrediënten
– 1 banaan
– 100-150 ml amandelmelk
– Een snufje kaneel
– 2 theelepels pindakaas met stukjes (liefst van 100% pinda’s, dus niet verhard)

Uit de keuken:
– een blender of staafmixer.

Bereiding vegan bananenmilkshake met pindakaas

1. Schil de banaan, snij in plakjes en doe deze in de vriezer voor minimaal 2 uur of langer. Als je dit niet doet, is je milkshake warm en dus minder lekker. Heb je geen tijd om eerst je banaan in te vriezen? Doe dan een paar ijsblokjes in de blender. Dan wordt je milkshake ook lekker koud.
2. Doe de bevroren banaan, amandelmelk, 1 lepel pindakaas en een snufje kaneel in de blender.
3. Top je bananenmilkshake af met een lepel pindakaas en roer dit erdoorheen. Je wordt dan tijdens het opdrinken verrast met lekkere stukjes pinda’s.

Geniet ervan!

Liefs,

Suzie

Bekijk ook deze smoothie recepten:

Smoothie bowl met mango

 Groene smoothie met appel en spinazie

Geef een reactie