Glutenvrij Hoofdgerecht Lactose vrij Recepten

Zelf knoflooksaus maken

Zelf knoflooksaus maken

Zelf knoflooksaus maken is super eenvoudig, je hebt weinig ingrediënten nodig en het is zoveel lekkerder dan kant-en-klare knoflooksaus.

Knoflook gezond

Knoflook heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo stimuleert knoflook de groei van je haar en nagels. Knoflook werkt ook ontstekingsremmend en versterkt het immuunsysteem. Om zo goed mogelijk te profiteren van de gezondheidseigenschappen van knoflook, probeer ik altijd verse knoflook te gebruiken (dus geen poedervorm).

Knoflook snijden

Snij altijd het voetje van het teentje knoflook af. Dit kan namelijk een bittere smaak geven, vooral als de knoflook wordt uitgeperst. Hoe fijner knoflook wordt gehakt, des te sterker wordt de smaak.

Zelf knoflooksaus maken
Zelf knoflooksaus maken

Zelf knoflooksaus maken

Je kunt zelf knoflooksaus maken met mayonaise en/of yoghurt. Je kunt bijvoorbeeld half om half doen. Zelf heb ik een lactoseallergie, dus ik maak het altijd op basis van mayonaise. Wees niet bang voor een beetje vet. Vet zorgt er bijvoorbeeld voor dat je bepaalde vitamines beter kunt opnemen.

Ingrediënten

  • 200 ml mayonaise of yoghurt
  • Een theelepel water
  • 2 teentjes knoflook

Aan de slag

Gebruik ongeveer 200 ml mayonaise of yoghurt. Om de saus iets te verdunnen, kun je ongeveer een theelepel water toevoegen. Afhankelijk van de soort mayonaise die je gebruikt en de voorkeur voor de dikte van je knoflooksaus, kun je minder of meer water toevoegen. Rasp of snij de knoflook en meng dit met de saus.

Je kunt de knoflooksaus prima een aantal dagen in de koelkast bewaren.

Tip voor een frisse adem

Ga je opstap of heb je een afspraakje met iemand die geen knoflook heeft gegeten? Eet een stukje verse peterselie of voeg dit direct toe aan je knoflooksaus.

Geef een reactie