Glutenvrij Hoofdgerecht Lactose vrij Lunch Recepten Vlees

Aardappelsalade met spekjes en tomaat

Aardappelsalade met spekjes en tomaat

Aardappelsalade met spekjes en tomaat past perfect bij een BBQ of eet het maaltijdsalade

Waarom zijn koude aardappelen gezonder?

Bij koude aardappelen is een deel van het zetmeel omgezet in resistent zetmeel. Dit resistente zetmeel wordt niet omgezet in koolhydraten (glucose), maar in vetzuren die je bijvoorbeeld sneller het gevoel geven dat je vol zit.

Aardappelsalade met spekjes en groenten
Aardappelsalade met spekjes en groenten

Deze salade kan goed worden gebruikt als volwaardige maaltijd en is ook erg lekker als bijgerecht voor bijvoorbeeld een BBQ. Ik maak graag een beetje extra, zodat ik het de volgende dag als lunch kan eten. Ben je opzoek naar meer gerechten voor een BBQ, probeer dan bijvoorbeeld sardientjes met mosterdsaus of maak een gezonde hamburger.

Recept aardappelsalade met spekjes en tomaat

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 gram aardappels
  • een handje radijsjes
  • 1 tomaat
  • 1/3 komkommer
  • 2 lente uien
  • 50 gram spekjes
  • scheutje olijfolie
  • snufje zout

Uit de keuken

  • 1 kookpan

Aan de slag:

Kook de aardappel met de schil tot dat ze beetgaar zijn. Spoel de aardappel af met koud water, zodat je ze sneller kunt gebruiken.

Bak ondertussen de spekjes in een pan zonder olie (de spekjes laten al genoeg vet los) tot ze licht bruin zijn.

Snij de groenten in middel-kleine stukken. Meng alles door elkaar heen en voeg naar smaak olijfolie en zout toe.

Geef een reactie