Hoofdgerecht Lactose vrij Lunch Recepten

Hartige taart met gegrilde groenten

Hartige taart met gegrilde groenten

Hartige taart met grilde groenten is niet alleen lekker, maar ook gezond. In een hartige taart kun je makkelijk lekker veel groenten kwijt. Deze hartige taart maakte ik met pesto-hummus vulling, zodat je geen room nodig hebt om de taartjes lekker smeuïg te maken. Fijn voor mijn buik.

Ik kan namelijk niet goed tegen melkproducten, dus ik probeer dit zoveel mogelijk te vermijden. Deze hartige taart heb ik gemaakt in de vorm van een muffin. De ingrediënten zijn ook perfect voor een medium-grote hartige taart vorm, dus kies vooral wat jij handig vindt.

Tip: neem de volgende dag een mini hartige taart / stukje hartige taart mee naar je werk. Lekker met een salade ernaast.

Hartige taart met gegrilde groenten
Hartige taart met gegrilde groenten

Recept hartige taart met gegrilde groenten

ik maakte 6 kleine hartige taartjes. Je kunt met dezelfde ingrediënten ook 1 taart maken. 

  • – 300-350 gram gegrilde courgette (ik gebruikte Bonduelle uit de diepvries)
  • – 2 eetlepel pesto
  • – 3 eetlepels hummus
  • – 4 zongedroogde tomaten
  • – 1 theelepel kappertjes
  • – 4-5 hartige taart vellen

Uit de keuken

– een bakvorm voor muffins of een medium taart vorm

Bereiding hartige taart met gegrilde groenten

1. Verwarm de oven op 200 graden.

2. Plaats de bevroren courgette op een bakplaat en warm 5 minuten op in de oven. Ontdooi ondertussen de vellen hartige taart deeg. Dit kun je doen door ze los op het aanrecht te leggen. Na 10 minuten zijn de vellen klaar voor gebruik.

3. Beleg een bakvorm met de vellen hartige taart deeg. Ik gebruik graag een siliconen bakvorm, zodat je de vorm niet hoeft in te vetten. Gebruik je ander materiaal? Vet de bakvorm dan eerst in. Prik met een vork gaatjes in het deeg en doe de hartige taart alvast 10 minuten in de oven. Daarna kun je hartige taartvorm vullen.

4. Mix 2 eetlepels hummus met een eetlepel pesto.

5. Snij de kappertjes en zongedroogde tomaten in kleine stukjes.

6. Je kunt nu starten met de hartige taart vullen: bestrijk de bodem van met de hummus-pesto saus (gebruik de helft van het totaal, de andere helft gebruik je voor de tweede laag). Beleg met een paar stukjes courgette & gebruik de andere helft van de hummus pesto saus voor op de courgette. Verdeel alle zongedroogde tomaten en kappertjes over de vorm en bedek met een stukje courgette.

7. Plaats de hartige taart vorm(pjes) nu opnieuw in de oven voor 10-15 minuten. Je taart is klaar als bovenkant van de bladeren goud bruin zijn. Laat de taart even afkoelen of serveer direct.

Eet smakelijk!

Liefs,

Suzie

Geef een reactie