Lactose vrij Ontbijt Recepten Zoetigheid

bananenbrood muffins met hazelnoot en chocolade – gezonde snack

bananenbrood muffins met hazelnoot en chocolade

Bananenbrood muffins met hazelnoten en chocolade zijn een gezonde snack, een perfect tussendoortje en een lekkere traktatie. Je maakt deze muffins met slechts 5 ingrediënten. Easy peasy!

Bananenbrood recepten

Ik ben gek op bananenbrood recepten. Zo vind je op mijn blog ”bananenbrood muffins met speculaas kruiden”, ”bananenbrood met appel & kaneel” en een ”bananenbrood met havermout”. Voor het basis recept heb je alleen banaan en ei nodig.

Voor deze bananenbrood muffins koos ik voor hazelnoot en chocolade. Ik vind dit een gouden combinatie.

Tip: Verras je collega’s of gewoon jezelf met deze lekkere muffins. Een goed excuus om de dag te beginnen met chocolade.
Fijn feitje: hazelnoten zitten vol vitaminen en mineralen. De hazelnoot behoort tot de allergezondste noten.

bananenbrood muffins met hazelnoot en chocolade
bananenbrood muffins met hazelnoot en chocolade

Recept bananenbrood muffins met hazelnoot en chocolade

Met dit recept maak je 6 tot 8 muffins.

Voor de muffins
– 100 gram hazelnoot meel
– 2 rijpe bananen
– 3 eieren

Voor de topping
– 2 blokjes pure chocolade (70%-85% puur)
– Een handje hazelnoten (in stukjes gehakt)

Uit de keuken
– Muffin bakvorm of muffin vormpjes

Bereiding bananenbrood muffins met hazelnoot en chocolade

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pureer de bananen in een keukenmachine of met een staafmixer. Als de bananen gepureerd zijn, voeg dan de eieren en de hazelnootmeel toe.
3. Verdeel het beslag over de bakvorm. Ik gebruik graag een siliconen bakvorm voor muffins, omdat je deze niet hoeft in te vetten.
4. Bak bananenbrood muffins ongeveer 30 minuten in de oven. Je kunt controleren of de bananenbrood muffins gaar zijn door er met een satéprikker in de prikken. Als het beslag niet blijft plakken, dan zijn de muffins klaar.
5. Laat de muffins afkoelen. Smelt in een pannetje de chocolade. Zet dit niet direct op het vuur, maar zet een bakje op een pannetje met water. Verdeel de pure chocolade over de muffins en top af met stukjes fijngehakte hazelnoten.

De muffins kun je beste in een afgesloten trommel & gekoeld bewaren. Ze blijven dan zeker 3 dagen goed.

Eet smakelijk!

Liefs,

Suzie

Geef een reactie