Lactose vrij Ontbijt Recepten Zoetigheid

Havermout bananen muffins | gezond ontbijt

havermout bananen muffins

Een gezond en lekker ontbijt kan mijn dag maken! Deze havermout bananen muffins zijn fantastisch om mee te nemen of je dag rustig thuis mee te beginnen. Easy peasy en zo gemaakt.

Havermout muffins gezond ontbijt

Havermout eet ik graag als gezond ontbijt. Ik maak er pap van, een bananenbrood of koekjes. Havermout zorgt ervoor dat je baksels wat steviger worden. Dit komt doordat de havermout vocht opneemt. Daarbij is het goedkoop, heb ik het altijd in huis en is het heel gezond. Havermout is rijk aan vezels, bevat eiwitten, vitamine B1, zink, magnesium en ijzer.

Wil je er helemaal een feestje van maken? Top je havermout bananen muffins af met een goede lepel plantaardige yoghurt en vers fruit.

havermout bananen muffins


Recept havermout bananen muffins

Dit recept is goed voor 6 tot 8 muffins. 

Voor de muffins

100 gram havermout
3 rijpe bananen (lekker bruin)
3 eieren
Een eetlepel kokosolie (of vegan boter)
Speculaaskruiden (aanrader! Geen speculaaskruiden in huis? Je kunt ook kaneel gebruiken )

Voor de topping

Kokos of soja yoghurt
Aardbeien of ander rood fruit

Bereiding van havermout bananen muffins

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pureer de bananen in een keukenmachine of met een staafmixer. Als de bananen gepureerd zijn, voeg dan ook de havermout, kokosolie, speculaaskruiden en de eieren toe.
3. Verdeel het beslag over de muffin – bakvorm. Ik gebruik een siliconen bakvorm, deze hoef ik niet in te vetten. Een andere muffin – bakvorm kan natuurlijk ook. Gebruik zo nodig een beetje olie om de muffin – bakvorm in te vetten.
4. Bak havermout bananen muffins ongeveer 30 minuten in de oven. Je kunt controleren of het havermout bananen muffins gaar zijn door er met een satéprikker in de prikken. Als er geen beslag blijft plakken, zijn de muffins klaar.
5. Laat de muffins afkoelen. Serveer met een eetlepel kokos of soja yoghurt en verse aardbeien.

De muffins kun je beste in een afgesloten trommel & gekoeld bewaren. Ze blijven dan zeker 3-5 dagen goed.

Eet smakelijk!

Liefs,

Suzie

Geef een reactie