Food Haarlem Hoofdgerecht Uit eten

Restaurants in Haarlem – mijn 5 favorieten

Mijn 5 favoriete restaurants in Haarlem - uit eten

Dit zijn mijn vijf favoriete restaurants in Haarlem. Als Haarlemse Foodie probeer ik graag alle (nieuwe) restaurantjes, koffietentjes en lunchplekjes. Toch zijn er een aantal plekken waar ik vaak en graag kom.

Restaurants in Haarlem

In de komende blogs deel ik mijn favoriete hotspots in mijn eigen stad. Ik trap af met mijn 5 favoriete restaurants in Haarlem. Benieuwd naar meer food hotspots en mijn ontdekkingen in Haarlem? Volg mij dan op Instagram @foodidee.

Restaurant #5 Toujours – Haarlem

Waarom: Als ik een goed stuk vlees wil eten, ga ik naar Toujours in Haarlem. Ik vind dit wel iets voor een speciale gelegenheid, omdat ik zelf weinig vlees eet. Ik ben ook al twee keer naar de oesterproeverij geweest van Toujour. Op een zondagmiddag lekker witte wijntjes drinken en oesterproeven vind ik wel wat. De oesters hebben allemaal verschillende toppings (met gin, blauwe kaas, classic, tomatensaus etc.). Het event is slechts één keer per maand. Wanneer dit is, vind je op hun website.
Gelegenheid: Speciale gelegenheid of in het weekend.
Prijsklasse: €€ – Gemiddeld
Mijn persoonlijke aanrader: Eet samen Dry Aged Cote de Boeuf (heel lekker stuk vlees. Dit wordt geserveerd met salade en frietjes). –> Zie Foto (sorry Lisanne, ik had geen andere foto van de Cote de Boeuf)

Toujours Haarlem

Restaurant #4 Nolita pizza – Haarlem

Waarom: Er zijn veel meningen over waar je in Haarlem de beste pizza eet. Ik baseer mijn mening op het totaal plaatje. Daarom vind ik Nolita in Haarlem de leukste pizza tent. Ik vind de inrichting knus en hip. Dit zorgt voor een gezellige ontspannen sfeer. Je kunt ook een kleine pizza bestellen. Daarbij hebben ze een hele lekkere rode wijn. Wat wil je nog meer?
Gelegenheid: Als je ook rode wijn wilt drinken: donderdag, vrijdag of zaterdagavond. Met een frisje: alle andere dagen
Prijsklasse: € – Onder gemiddeld
Mijn persoonlijke aanrader: Bestel met je tafelgenoot drie kleine pizza’s i.p.v. allebei een eigen. Zo kun je meer proeven. En bestel een glas stevige rode wijn.

Restaurant #3 Café Collette – Haarlem

Waarom: Zodra je Café Collette binnenstapt waan je jezelf een beetje in Frankrijk. De inrichting is klassiek en er zijn veel witte elementen. Ik ga hier graag heen voor een goede steak tartaar of een pannetje mosselen.
Gelegenheid: In het weekend. Leuk voor donderdag, vrijdag of zaterdagavond.
Prijsklasse: €€ – Gemiddeld
Mijn persoonlijke aanrader: Steak tartaar, mosselen, spring chicken en gnocchi met salie boter. Leuk om te weten: je kunt hier ook als hoofdgerecht steak tartaar bestellen.

Cafe Collette Haarlem
Café Collette Haarlem

Restaurant #2 Monk Fish Bar – Haarlem

Waarom: Monk Fish Bar staat in dit rijtje van mijn favoriete restaurants in Haarlem, omdat ik de keuken en het concept leuk vind. In Haarlem is dit het enige restaurant dat zich volledig op vis richt. De inrichting is hip en knus. Je kunt hier veel gerechten delen, zo kun je van alles wat proeven.
Gelegenheid: In het weekend. Leuk voor vrijdag of zaterdagavond.
Prijsklasse: €€ – Gemiddeld
Mijn persoonlijke aanrader: Bestel vooraf meerdere gerechten om te delen. Deel als hoofdgerecht een tong of een andere witvis gebakken in roomboter. Bijgerecht: groene asperges en frietjes. Ik vind kleine frietjes heel lekker.

Monk Fish Bar - Haarlem
Monk Fish Bar – Haarlem

Restaurant #1 De Zeeuw – Haarlem

Waarom: De Zeeuw is mijn lievelingsrestaurant in Haarlem. Het eten is lekker, speciaal en wordt op een bijzondere manier gereserveerd. Het is een feestje om hier te eten.
Gelegenheid: Ik ga hier graag heen met Robert als we iets speciaals te vieren hebben.
Prijsklasse: €€€ – Boven gemiddeld
Mijn persoonlijke aanrader: Neem het wijn arrangement erbij. Dit maakt het helemaal compleet. Daarbij is de mede eigenaresse sommelier en won ze laatst een talentenprijs (dit zag ik op Instagram).

Geef een reactie